Kuivaustekniikka konserni

Tietoa vesivahingoista ja vahingosta prosessina

Kuivaustekniikka konserni


Vesivahingon sattuminen on aina yllättävä ja ikävä tilanne, johon harva on valmistautunut. Olemme koonneet tälle sivulle tietoa vesivahingon korjauksen etenemisestä.

Vesivahinko havaitsemisesta korjaukseen

1.

Vahingon havainnointi

Havaitessaan vahingon huoneiston haltija ottaa yhteyttä asioiden hoitajaan, esimerkiksi isännöitsijään. Asioiden hoitaja tai kiinteistön omistaja ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön.

2.

Vahinkokartoituksen tilaus

Vahinkokartoituksen tilaa joko vakuutusyhtiö, kiinteistön omistaja tai asioiden hoitaja.

3.

Vahinkokartoitus

Vahinkokartoituksessa selvitetään vahingon aiheuttaja sekä vaurioiden laajuus, mukaan lukien kosteusrasitus. Raportti toimitetaan sekä tilaajalle että vakuutusyhtiölle.

4.

korvauspäätös

Vakuutusyhtiö tekee vahingon korvattavuudesta päätöksen kartoituksen ja omien tietojensa pohjalta.

5.

Vaurion korjaamisen tilaus

Kiinteistön omistaja tai edustaja tilaa vaurion korjauksen. Usein korjauksessa käytetään vakuutusyhtiön suosittelemaa tahoa. Vakuutusyhtiö itse ei koskaan ole työn tilaaja.

6.

Purkutyöt

Purkutöiden aloittamisesta sovitaan asukkaiden kanssa. Kulkutiet suojataan, alue alipaineistetaan ja purkutyöt tehdään tarpeellisessa laajuudessa.

7.

Desinfiointi ja kuivaustyöt

Kastuneet rakenteet desinfioidaan, ja rakenteet kuivataan sopivalle kosteustasolle asti. Kuivauksesta tehdään loppuraportointi ja käytetystä sähköstä ilmoitetaan sekä kiinteistön edustajalle että vakuutusyhtiöön.

8.

Rakennustyöt

Jälleenrakennustyöt tehdään asiakkaan ja vakuutusyhtiön kanssa sovitusti voimassa olevia säännöksiä noudattaen. Työn jälkeen suoritetaan loppusiivous, ja siitä tehdään lopputarkastuspöytäkirja. 

Vesivahinko

Kosteusvaurion tai vesivahingon aikainen tunnistaminen on tärkeää, ja korjaustyöt kannattaa aloittaa välittömästi. Täältä saat lisätietoa muun muassa kosteusvauroin merkeistä.

LUE LISÄÄ
Share by: